Следвайте ни:
Image Alt

Shop

грижа за лице

Хидратиращ и стягащ крем за лице с хиалуронова киселина и розово абсолю-30 мл

Крем за лице с лек и нежен аромат

  • Хидратиращ и стягащ ефект
  • Подновява клетъчната мембрана и регенерирането на кожата
  • Подобрява кожата на лицето и придава перфектен вид
  • Подходящ за всеки тип кожа

18.00лв.

Код: 49 Категория: Етикети: ,

Описание

       Хидратиращ и стягащ ефект

  • Подновява клетъчната мембрана и регенерирането на кожата
  • Подобрява кожата на лицето и придава перфектен вид
  • Подходящ за всеки тип кожа

Розовото масло и розовото абсолю, използвани в крема за лице, подпомагат борбата против стареенето, притежават успокояващо и тонизиращо действие . Допринасят за повишаване на еластичността на кожата. Този крем е обогатен и с един иновативен комплекс, сертифициран по ECOCERT, който позволява моментално подобряване на повърхността на кожатa.

Неговата патентована Moisture trap™ технология е проектирана да заключи върху кожата, хидратиращите и регенериращите свойства на природен комплекс, включващ хиалуронова киселина и екстракт от ечемик. Изследвания с този иновативен комплекс показват: моментално хидратиране и редуциране на дълбочината на бръчките след 30 мин; до 39% след 3 часа и дългосрочно запазване на ефекта до 30% след 28 дни; до 26% намаляване на обема на порите.

Активни съставки:
Розово абсолю
Розовото абсолю се получава чрез екстракция на розов конкрет . Притежава силен хидратиращ ефект.
Българско розово масло
От потомството на Rosa Damascena е излъчена Казанлъшката роза. Тя заема почти 100 % от площта на маслодайната роза в България. Казанлъшката роза се отглежда заради цветовете, които съдържат етерични масла с много сложен състав, танини, восък, захари и др. Според начина на извличане от розовите цветове се получават розово масло, розов конкрет, розово абсолю и розова вода. 1 кг. розово масло се получава от около 2000 – 3000 кг. цвят. Розовото масло се добива от венчелистчетата на роза чрез водна пара, която бавно преминава през специални дестилатори. Розовото масло съдържа много вещества, които имат лечебни свойства. То влияе добре при хронични алергии (особено на дихателната система), предпазва от образуване на камъни в жлъчката,помага при увреждания на черния дроб. Основните ползи на розовото масло, използвани и търсени в козметологията е, че то изглажда бръчките, като стимулира синтеза на колаген, тонизира и успокоява възпалена кожа, намалява белези и стрии. Особено се препоръчва при суха и чувствителна кожа. Розовият конкрет се получава чрез екстракция без нагряване на свежи листенца с последващо отстраняване на екстрагента ( разтворителя ). Розовият конкрет представлява восъкоподобна маса с много сложен състав с аромат на роза. Той притежава антисептично, противоревматично, бактерицидно и заздравяващо раните действие и в същото време се характеризира с ниска токсичност. Може да се използва даже и при грижа за детската кожа. Той действа подмладяващо, регенериращо, тонизиращо върху кожата, повишава еластичността и стегнатостта и, нормализира работа на мастните и потни жлези. Розовата вода е използвана за освежаване на лицето от пeрсийските и арабски жени още през IX – X век и е много популярна и до днес. Получава се при дестилацията на Роза Дамасцена. Притежава възхитителен аромат на свежооткъснат розов цвят. Розовата вода допринася не само за аромата на козметичните средства, но и успокоява, тонизира, подобрява цвета на лицето и поддържа водния баланс на кожата. Допринася за еластичността и укрепване на 
кожните капиляри, предотвратява появата на бръчки.

Масло от шеа :Има антибактериално и противовъзпалително дейстие, подхранва и предпазва кожата от бръчки, стимулира синтеза на колаген, прави кожата нежна, еластична и мека.

Хиалуронова киселина
Естествено присъства в кожата. Има овлажняващ и подмладяващ ефект. Повдига бръчките, стяга кожата, повишава еластичността и я предпазва от стареене.

OLIVOIL AVENATE NATURAL EMULSIFIER® Маслиновия емулгатор действа като емулгатор. Това е продукт, който не съдържа етоксилиран растителен произход, не съдържа ПЕГ, който съчетава уникалните липидни вериги от зехтин с характерния афинитет на хидролизираните овесени протеини към повърхността на кожата, наречен оливоил хидролизиран овесен протеин, липо-протеин с мастна амидна структура. Благодарение на специалния си състав, той може да действа като нов многофункционален емулгатор със силна емулгираща сила и омекотяваща способност, сензорно възприятие, защита на кожата, успокояваща и възстановяваща способност с висока кожна съвместимост и максимална биоразградимост. OLIVOIL AVENATE EMULSIFIER® е подходящ за чувствителна и деликатна кожа (суха кожа, бебешка кожа, атопична кожа).

Hydrogenated Coconut Oil : Една от тайните на кокосовото масло е, че около 50% от мазнините в него са лауринова киселина, която рядко се среща в природата. Лауриновата киселина се отделя в нашата кожа, за да ни предпази от микроби. Кокосовото Масло– има широко приложение заради своите хидратиращи, подхранващи и омекотяващи свойства.

Глицерин :Глицеринът стимулира ексфолирането на мъртвата кожа. Следователно, след продължителна употреба на глицеринови продукти, кожата става по-гладка и луничките и петна изсветляват. Увеличава образуването на нови кожни клетки, ускорява оздравителния процес на кожата, което помага за намаляване на възпалителните процеси и състояния като псориазис и екзема.

Начин на употреба: Нанасяйте върху чиста кожа на лицето с леки масажни движения. Подходящ за ежедневна употреба.За всеки тип кожа 

 

СЪСТАВКИ:
AQUAGLYCERINCOCO-CAPRYLATECETEARYL ALCOHOLHYDROGENATED COCONUT OILPOTASSIUM OLIVOYL HYDROLYZED OAT PROTEINALCOHOL DENATPOLYGLYCERYL-3 METHYLGLUCOSE DISTEARATE , CAPRYLIC/ CAPRIC TRIGLYCERIDE , BUTYROSPERMUM PARKII (SHEA) BUTTER , GLYCERYL OLEATEGLYCERYL STEARATEPHENOXYETHANOLGLYCOSPHINGOLIPIDSPOLYACRYLATE CROSSPOLYMER-6 , ETHYLHEXYLGLYCERINHORDEUM VULGARE EXTRACTSODIUM HYALURONATEPARFUMROSA DAMASCENA FLOWER ABSOLUTEGERANIUM MACRORRHIZUM HERB OIL , ROSA DAMASCENA FLOWER OIL , CITRONELLOL , GERANIOLEUGENOL , LINALOOL , LIMONENE , CITRAL

Допълнителна информация

Тегло 0.030 kg
Нямате профил?

Регистрация

X
AQUA (вода)

Основа на водната фаза и разтворител на хидрофилни (лесно свързващ с водата) вещества.

GLYCERIN

Получен е от мазнини и масла и се използва като овлажнител в козметичните продукти.

COCO-CAPRYLATE

съставката е получена от кокосов орех .Използва се, като емолиент (емолиентът предпазва кожата от изсушаване) и кондиционер за кожа (овлажнител). Омекотява, хидратира, предпазва и придава невероятна гладкост на кожата и косата.

CETEARYL ALCOHOL

Има ко-емулгиращ ефект, който има за цел да стабилизира пяната (да поддържа емулсията) и е биоразградим.

HYDROGENATED COCONUT OIL

Хидрогенирано кокосово масло - омекотява и овлажнява кожата. Използва се и в производството на различни есенции, масажни масла и други козметични продукти, притежава антибактериални свойства. Бързо пенетрира (навлиза,прониква) и създава защитен слой върху кожата. В продуктите грижа за косата се използва за омекотяване, блясък и подхранващи свойства.

POTASSIUM OLIVOYL HYDROLYZED OAT PROTEIN

Нов емулгатор, от растителен произход, който съчетан с липидните вериги на маслиново масло. Благодарение на специалния си състав, той може да действа като полифункционален емулгатор с емулгираща способност и омекотяваща способност, защита на кожата, успокояваща и възстановителна способност, не дразни кожата и е биоразградим. В козметиката се използва за формулиране в широка гама от емулсии за грижа за кожата, "напълно естествени", подходящи за чувствителна и деликатна кожа (суха кожа, бебешка кожа, атопични кожи и др.).

ALCOHOL DENAT

използва се в много видове продукти за лична хигиена, лосиони, бръснене, грижа за устната кухина, гримове, продукти за грижа за кожата и грижа за косата и др., където той действа като антипенител, разтворител и агент за намаляване на вискозитета на даден продукт, също така е козметичен стимулант (който предизвиква усещане за стягане). Той участва още като антимикробен агент за убиване на микроби.

POLYGLYCERYL-3 METHYLGLUCOSE DISTEARATE

Растителен емулгатор, който помага да се смесят добре всички съставки.

CAPRYLIC/ CAPRIC TRIGLYCERIDE

 

BUTYROSPERMUM PARKII (SHEA) BUTTER

Маслото от шеа е богато на наситени и ненаситени мастни киселини. Съдържа витамини A, E и Д. Използва се широко в козметика и медицината в направата на кремове против стареене, бебешки козметични продукти и много други. Известно е с естествения си слънцезащитен фактор. Има подхранващо въздействие върху косата и кожата.

GLYCERYL OLEATE

Получава се от масла и мазнини, спомага за образуването и стабилизиране на емулсии и като кондиционер на кожата (омекотява и прави гладка кожата).

GLYCERYL STEARATE

получава се от растителни мазнини и емулгатор. Използва се широко в козметиката за производство на кремове, лосиони, прахове, сенки, продукти за поддържане на коса и др. Придава мек и гладък външен вид на кожата и балансира хидратацията.

PHENOXYETHANOL

Използва се като консервант в козметичните продукти, също така като стабилизатор в сапуни и парфюми.

GLYCOSPHINGOLIPIDS

Гликолипидите помага на кожата да изглежда в по-добро състояние,за заглаждане, защитава и омекотява кожата.

POLYACRYLATE CROSSPOLYMER-6

е полимер, помага за стабилизацията на козметичната формула и служи като защитава повърхността на кожата.

ETHYLHEXYLGLYCERIN

Многофункционален овлажнител, също така тя запазва козметичния продукт в търговския и вид.

HORDEUM VULGARE EXTRACT/ Ечемик

когато участва в продукти грижа за кожата, той има антиоксидантни свойства. Антиоксидантите намаляват и предпазват кожата от свободните радикали, които състаряват кожата. Ечемикът цялостно участва във формулировката и поддържането на кожата от преждевременно стареене.

SODIUM HYALURONATE

текст

PARFUM

 

ROSA DAMASCENA FLOWER ABSOLUTE

Абсолюто, добивано от маслодайната роза, има силно овлажняващо и хидратиращо въздействие и е подходящо за всички типове кожа. Извлечено чрез деликатен и продължителен процес, розовото абсолю концентрира в себе си всички известни свойства на розовото масло, като добавя към тях антисептичен и противовъзпалителен ефект. Използва се за успокояване на суха и раздразнена кожа.

 

GERANIUM MACRORRHIZUM HERB OIL

има сладък мирис подобяващ на роза ,намира широко приложение в парфюмерията, ароматерапията и козметиката. В парфюмерията влиза в състава на мъжките парфюми. Козметичните употреби на маслото са за избелващ ефект, пигментирани петна и петна по лицето и кожата. При парфюмерията е отличен фиксатор.

ROSA DAMASCENA FLOWER OIL

Българското розово масло е едно от най-висококачествените етерични масла в света.
Широката му употреба още от древността е познато в козметиката на маслото е подмладяващо, тъй като задейства заздравителните и регенериращи процеси в кожата, омекотяващо или за успокояване на зачервената и склонна към раздразнение кожа, подобрява еластичността. В грижа за косата се използва за подобряване на космените фоликули, блясъка на косата. Помага в борбата с пърхот и др. В ароматерапията се използва за отпускане при стрес и депресия.

CITRONELLOL

е съставка, която се съдържа в някои етерични масла, сладкия му аромат се използва в парфюмерията и козметиката за подобрява аромата на продукта. Съставката трябва да бъде описана в списък за съставки (INCI) от 2005 година, спoред Европейското законoдателство, за осигуряване на защита страдащите от алергии към аромати, ако количеството в продукта има потенциално въздействие върху хората страдащи от алергии.

GERANIOL

е съставка, която се среща в някои етерични масла и се счита за високо ценено масло в козметиката, парфюмерията и ароматерапията. Той е естествен антиоксидант, в козметиката се използва за суха и чувствителна кожа, сладък и хубав аромат подобяващ на роза. Съставката трябва да бъде описана в списък за съставки (INCI) от 2005 година, спoред Европейското законoдателство, за осигуряване на защита страдащите от алергии към аромати, ако количеството в продукта има потенциално въздействие върху хората страдащи от алергии.

EUGENOL

Съставка, която се съдържа в някои етерични масла, в козметиката се използва като ароматна съставка.

LINALOOL

Може да се срещне в продукти като грижа за косата, хигиенни продукти, перилни препарати, овлажнители, червила и др. Той се използва като ароматно средство. Съставката трябва да бъде описана в списък за съставки (INCI) от 2005 година, спoред Европейското законoдателство, за осигуряване на защита страдащите от алергии към аромати, ако количеството в продукта има потенциално въздействие върху хората страдащи от алергии.

LIMONENE

Има свеж и сладък цитрусов мирис. Това е естествено вещество, намиращо се в много цитрусови плодове. В козметиката се използва като ароматна съставка при формулирането на продукти за баня, почистващи продукти, продукти за коса, шампоани, разкрасяващи продукти, овлажнители, парфюми и др. Съставката трябва да бъде описана в списък за съставки (INCI) от 2005 година, според Европейското законодателство, за осигуряване на защита страдащите от алергии към аромати, ако количеството в продукта има потенциално въздействие върху хората страдащи от алергии.

 

CITRAL

Съставка, която се съдържа в някои етерични масла, силна и свежа миризма подобяващ лимонени кори, изпозлва се в парфюмерията и козметиката за подобряване на аромата на продукта. Съставката трябва да бъде описана в списък за съставки (INCI) от 2005 година, според Европейското законодателство, за осигуряване на защита страдащите от алергии към аромати, ако количеството в продукта има потенциално въздействие върху хората страдащи от алергии.