Следвайте ни:
Image Alt

Shop

грижа за ръце и тяло

Освежаващ сапун за ръце и тяло с Розово абсолю 100 гр

и масло от маслодайна роза

  • Хидратиращ и овлажняващ ефект
  • подходящ за ръце и тяло
  • Изглажда и омекотява кожата
  • Антибактериален ефект

3.90лв.

Описание

  • Хидратиращ и овлажняващ ефект
  • Подходящ за ръце и тяло
  • Изглажда и омекотява кожата
  • Дълбоко почистена кожа

Сапуните убиват  99,99% от обикновените бактерии, като същевременно поддържа ръцете ви перфектно овлажнени с  хидратиращи,тонизиращи и омекотяващи съставки.Изпитайте сладко спокойствие с инфузията на истинско, успокояващо розово масло. Розовото етерично масло има антибактериални, противогъбични и антивирусни свойства, което прави този сапун идеален за локално лечение на множество състояния на кожата. Подмладете сетивата си мирис на свежи рози.

Активни съставки:
Розово абсолю
Розовото абсолю се получава чрез екстракция на розов конкрет . Притежава силен хидратиращ ефект.
От потомството на Rosa Damascena е излъчена Казанлъшката роза. Тя заема почти 100 % от площта на маслодайната роза в България. Казанлъшката роза се отглежда заради цветовете, които съдържат етерични масла с много сложен състав, танини, восък, захари и др. Според начина на извличане от розовите цветове се получават розово масло, розов конкрет, розово абсолю и розова вода. 1 кг. розово масло се получава от около 2000 – 3000 кг. цвят. Розовото масло се добива от венчелистчетата на роза чрез водна пара, която бавно преминава през специални дестилатори. Розовото масло съдържа много вещества, които имат лечебни свойства. То влияе добре при хронични алергии (особено на дихателната система), предпазва от образуване на камъни в жлъчката,помага при увреждания на черния дроб. Основните ползи на розовото масло, използвани и търсени в козметологията е, че то изглажда бръчките, като стимулира синтеза на колаген, тонизира и успокоява възпалена кожа, намалява белези и стрии. Особено се препоръчва при суха и чувствителна кожа. Розовият конкрет се получава чрез екстракция без нагряване на свежи листенца с последващо отстраняване на екстрагента ( разтворителя ). Розовият конкрет представлява восъкоподобна маса с много сложен състав с аромат на роза. Той притежава антисептично, противоревматично, бактерицидно и заздравяващо раните действие и в същото време се характеризира с ниска токсичност. Може да се използва даже и при грижа за детската кожа. Той действа подмладяващо, регенериращо, тонизиращо върху кожата, повишава еластичността и стегнатостта и, нормализира работа на мастните и потни жлези. Розовата вода е използвана за освежаване на лицето от пeрсийските и арабски жени още през IX – X век и е много популярна и до днес. Получава се при дестилацията на Роза Дамасцена. Притежава възхитителен аромат на свежооткъснат розов цвят. Розовата вода допринася не само за аромата на козметичните средства, но и успокоява, тонизира, подобрява цвета на лицето и поддържа водния баланс на кожата. Допринася за еластичността и укрепване на кожните капиляри, предотвратява появата на бръчки.

СЪСТАВ:
SODIUM PALMATE , SODIUM PALM KERNELATE , AQUA , GLYCERIN , ROSA DAMASCENA FLOWER EXTRACT , PARFUM , CELLULOSE GUM , COCO-GLUCOSIDE , TETRASODIUM EDTA , TETRASODIUM EDITRONATE , LINALOOL , CITRONELLOL , GERANIOL , CI 14720 , CI 45100 .

Допълнителна информация

Тегло 0.100 kg
Нямате профил?

Регистрация

X
SODIUM PALMATE

ПАВ, получен от палмово масло (мастна киселина) с натриев хидроксид (алкал) чрез процес осапуняване (производство на сапун обикновено от мазнини, то се случва когато мастните киселини взаимодействат с алкалната киселина). Използва се в производството на сапуни и козметика.

SODIUM PALM KERNELATE

ПАВ и емулгатор (натриева сол) и е получен от масло от палмови ядки с натриев хидроксид. Среща се в състава за производство на сапуни.

 

AQUA (вода)

Основа на водната фаза и разтворител на хидрофилни (лесно свързващ с водата) вещества.

GLYCERIN

Получен е от мазнини и масла и се използва като овлажнител в козметичните продукти.

ROSA DAMASCENA FLOWER EXTRACT

Добива се от маслодайна роза и се използва в козметиката и парфомерията. Има овлажняващи и хидратиращи свойства.

PARFUM

 

CELLULOSE GUM

Целулозата е естествен компонент, който се намира по клетъчните стени на растенията. Целулозната гума се използва като сгъстител и гелообразуващ агент.

COCO-GLUCOSIDE

Естествен сърфактант. Изключително мек и е един най-нежните добре почистващи агенти, много добра разпенващи свойства, биоразградим, също така той е походящ за почистването на чувствителна кожа, а в продуктите на грижа за косата омекотява структурата на косъма и позволява лесно разресване.

TETRASODIUM EDTA

Използва се в козметиката като съставка за предотвратяването на продукта да гранясване (влошаване качеството на продукта).

TETRASODIUM EDITRONATE

Съединение, което предотвратява промени в цвета и аромата на продукта.

LINALOOL

Може да се срещне в продукти като грижа за косата, хигиенни продукти, перилни препарати, овлажнители, червила и др. Той се използва като ароматно средство. Съставката трябва да бъде описана в списък за съставки (INCI) от 2005 година, спoред Европейското законoдателство, за осигуряване на защита страдащите от алергии към аромати, ако количеството в продукта има потенциално въздействие върху хората страдащи от алергии.

CITRONELLOL

е съставка, която се съдържа в някои етерични масла, сладкия му аромат се използва в парфюмерията и козметиката за подобрява аромата на продукта. Съставката трябва да бъде описана в списък за съставки (INCI) от 2005 година, спoред Европейското законoдателство, за осигуряване на защита страдащите от алергии към аромати, ако количеството в продукта има потенциално въздействие върху хората страдащи от алергии.

GERANIOL

е съставка, която се среща в някои етерични масла и се счита за високо ценено масло в козметиката, парфюмерията и ароматерапията. Той е естествен антиоксидант, в козметиката се използва за суха и чувствителна кожа, сладък и хубав аромат подобяващ на роза. Съставката трябва да бъде описана в списък за съставки (INCI) от 2005 година, спoред Европейското законoдателство, за осигуряване на защита страдащите от алергии към аромати, ако количеството в продукта има потенциално въздействие върху хората страдащи от алергии.

CI 14720

CI 45100