Следвайте ни:
Image Alt

Shop

грижа за ръце и тяло

Хидратиращ и успокояващ сапун за ръце и тяло с масло от маслина и маточина 100 гр

  • За подхранване на кожата
  • Почиства в дълбочина
  • Придава хубав и мек вид на кожата
  • Препоръчва се за ръце и тяло

3.90лв. 2.35лв.

Описание

  • За подхранване на кожата
  • Почиства в дълбочина
  • Придава хубав и мек вид на кожата
  • Препоръчва се за ръце и тяло

Сапуните убиват 99,99% от обикновените бактерии, като същевременно поддържа ръце ви с омекотяващи,подхранващи,тонизиращи и съставките.Маточината има приятен лимонов аромат. Не е чудно, че хората в цяла Европа го култивират и използват от хиляди години заради своите широкоспектърни свойства. Настоящото проучване описва антимикробно действие на етеричното масло на маслото от Маточина.Предназначена е за почистване на ръце и тяло, овлажняване и защита, облекчава сухотата, премахване на мъртвите кожни клетки и борба с акнето.

Активни съставки:

Маточина (Melissa officinalis)
Съдържа етерично масло, богато на цитрал, цитронелол, гераниол, тритерпенови киселини, дъбилни вещества и захари. В състава ѝ влизат още витамин С, керотин, органични киселини и флавоноиди. Благодарение на тези вещества, екстрактът от маточина притежава противовъзпалителни и противомикробни свойства и способност да противодейства на гъбични и бактериални инфекции.

Подобрява кръвообращението 
Маслиново масло
Естествен антиоксидант, изключително богато на витамин Е. Действа подхранващо и успокояващо на кожата.

Глицерин -засилва образуването на нови кожни клетки, ускорява оздравителния процес на кожата  което помага за намаляване на възпалителните процеси и състояния като псориазис и екземи.

СЪСТАВ:
SODIUM PALMATE , SODIUM PALM KERNELATE , AQUA , GLYCERIN , MELISSA OFFICINALIS LEAF OIL , PARFUM , CELLULOSE GUM , COCO-GLUCOSIDE , TETRASODIUM EDTA , TETRASODIUM EDITRONATE , LINALOOL , LIMONENE , HEXYL CINNAMAL , CITRAL , CI 19140 , CI 74180 .

Допълнителна информация

Тегло 0.110 kg
Нямате профил?

Регистрация

X
SODIUM PALMATE

ПАВ, получен от палмово масло (мастна киселина) с натриев хидроксид (алкал) чрез процес осапуняване (производство на сапун обикновено от мазнини, то се случва когато мастните киселини взаимодействат с алкалната киселина). Използва се в производството на сапуни и козметика.

SODIUM PALM KERNELATE

ПАВ и емулгатор (натриева сол) и е получен от масло от палмови ядки с натриев хидроксид. Среща се в състава за производство на сапуни.

 

AQUA (вода)

Основа на водната фаза и разтворител на хидрофилни (лесно свързващ с водата) вещества.

GLYCERIN

Получен е от мазнини и масла и се използва като овлажнител в козметичните продукти.

MELISSA OFFICINALIS LEAF OIL/ Macлoтo oт мaтoчинa

Придава мекота, блясък, използва се в козметиката за мазна коса и чувствителен скалп както и за мазна и проблемна кожа, а в ароматерапията се използва за успокояване нервите и помага много в борбата c депресията. Неговият седативен ефект e много добре изследван. То помага в случаите на истерия и пaниĸa, при гадене, повръщане и др.

PARFUM

 

CELLULOSE GUM

Целулозата е естествен компонент, който се намира по клетъчните стени на растенията. Целулозната гума се използва като сгъстител и гелообразуващ агент.

COCO-GLUCOSIDE

Естествен сърфактант. Изключително мек и е един най-нежните добре почистващи агенти, много добра разпенващи свойства, биоразградим, също така той е походящ за почистването на чувствителна кожа, а в продуктите на грижа за косата омекотява структурата на косъма и позволява лесно разресване.

TETRASODIUM EDTA

Използва се в козметиката като съставка за предотвратяването на продукта да гранясване (влошаване качеството на продукта).

TETRASODIUM EDITRONATE

Съединение, което предотвратява промени в цвета и аромата на продукта.

LINALOOL

Може да се срещне в продукти като грижа за косата, хигиенни продукти, перилни препарати, овлажнители, червила и др. Той се използва като ароматно средство. Съставката трябва да бъде описана в списък за съставки (INCI) от 2005 година, спoред Европейското законoдателство, за осигуряване на защита страдащите от алергии към аромати, ако количеството в продукта има потенциално въздействие върху хората страдащи от алергии.

LIMONENE

Има свеж и сладък цитрусов мирис. Това е естествено вещество, намиращо се в много цитрусови плодове. В козметиката се използва като ароматна съставка при формулирането на продукти за баня, почистващи продукти, продукти за коса, шампоани, разкрасяващи продукти, овлажнители, парфюми и др. Съставката трябва да бъде описана в списък за съставки (INCI) от 2005 година, според Европейското законодателство, за осигуряване на защита страдащите от алергии към аромати, ако количеството в продукта има потенциално въздействие върху хората страдащи от алергии.

 

HEXYL CINNAMAL

Естествена съставка, получена от маслото на лайка, използвана в парфюмите и козметични продукти като ароматизираща добавка

CITRAL

Съставка, която се съдържа в някои етерични масла, силна и свежа миризма подобяващ лимонени кори, изпозлва се в парфюмерията и козметиката за подобряване на аромата на продукта. Съставката трябва да бъде описана в списък за съставки (INCI) от 2005 година, според Европейското законодателство, за осигуряване на защита страдащите от алергии към аромати, ако количеството в продукта има потенциално въздействие върху хората страдащи от алергии.

CI 19140

 

CI 74180