Следвайте ни:
Image Alt

Shop

грижа за тяло

Възстановяващ и хидратиращ крем за тяло с розово абсолю-250 мл

и масло от маслодайна роза

  • Подхранва, успокоява и хидратира
  • Подпомага възстановяването на естествената мекота и еластичност на кожата
  • Естествен съюзник в борбата срещу старчески петна и стрии

14.00лв. 9.10лв.

Код: 45 Категория: Етикет:

Описание

  • Подхранва, успокоява и хидратира
  • Подпомага възстановяването на естествената мекота и еластичност на кожата
  • Естествен съюзник в борбата срещу старчески петна и стрии

Възстановаващ и успокояващ крем за тяло с розово абсолю  е свежа и нежна комбинация от натурални съставки, които се съчетават съвършено, за да помогнат на кожата да възвърне и запази естествената си мекота, еластичност и блясък. Розовото абсолю и розовото масло имат овлажняващ, възстановяващ и тонизиращ ефект. Маслата от кокос и шеа спомагат за допълнителното подхранване на кожата в дълбочина. Внимателно подбраните съставки впрягат силите на природата на ваша страна в борбата срещу белезите на стареенето. Благодарение на леката си текстура и натуралните активни съставки кремът се нанася лесно и равномерно, има нежен и богат аромат и помага да усетите кожата си по-млада и жива от всякога.Подходящ при слънчеви изгаряния.

В крем за тяло  е използван иновативен еко-сертифициран емулгатор с растителен произход. Не съдържа PEG.

Активни съставки:
Розово абсолю
Розовото абсолю се получава чрез екстракция на розов конкрет с етилов алкохол. Притежава силен хидратиращ ефект.

Българско розово масло
От потомството на Rosa Damascena е излъчена Казанлъшката роза. Тя заема почти 100 % от площта на маслодайната роза в България. Казанлъшката роза се отглежда заради цветовете, които съдържат етерични масла с много сложен състав, танини, восък, захари и др. Според начина на извличане от розовите цветове се получават розово масло, розов конкрет, розово абсолю и розова вода. 1 кг. розово масло се получава от около 2000 – 3000 кг. цвят. Розовото масло се добива от венчелистчетата на роза чрез водна пара, която бавно преминава през специални дестилатори. Розовото масло съдържа много вещества, които имат лечебни свойства. То влияе добре при хронични алергии (особено на дихателната система), предпазва от образуване на камъни в жлъчката,помага при увреждания на черния дроб. Основните ползи на розовото масло, използвани и търсени в козметологията е, че то изглажда бръчките, като стимулира синтеза на колаген, тонизира и успокоява възпалена кожа, намалява белези и стрии. Особено се препоръчва при суха и чувствителна кожа. Розовият конкрет се получава чрез екстракция без нагряване на свежи листенца с последващо отстраняване на екстрагента ( разтворителя ). Розовият конкрет представлява восъкоподобна маса с много сложен състав с аромат на роза. Той притежава антисептично, противоревматично, бактерицидно и заздравяващо раните действие и в същото време се характеризира с ниска токсичност. Може да се използва даже и при грижа за детската кожа. Той действа подмладяващо, регенериращо, тонизиращо върху кожата, повишава еластичността и стегнатостта и, нормализира работа на мастните и потни жлези. Розовата вода е използвана за освежаване на лицето от пeрсийските и арабски жени още през IX – X век и е много популярна и до днес. Получава се при дестилацията на Роза Дамасцена. Притежава възхитителен аромат на свежооткъснат розов цвят. Розовата вода допринася не само за аромата на козметичните средства, но и успокоява, тонизира, подобрява цвета на лицето и поддържа водния баланс на кожата. Допринася за еластичността и укрепване на кожните капиляри, предотвратява появата на бръчки.

Кокосово масло
Съдържа наситени мастни киселини, попива много бързо в кожата и я превръща в кадифе. Предпазва кожата от напукване.

Масло от шеа
Има антибактериално и противовъзпалително дейстие, подхранва и предпазва кожата от бръчки, стимулира синтеза на колаген, прави кожата нежна, еластична и мека.

Употреба: Нанесете неголямо количество от крема директно върху кожата на тялото. Масажирайте внимателно до пълното му попиване.

СЪСТАВ:
AQUA , GLYCERIN , COCOS NUCIFERA OIL , DIMETHICONE/ VINYL DIMETHICONE CROSSPOLYMER , CETEARYL ALCOHOL , POTASSIUM OLIVOYL HYDROLYZED OAT PROTEIN , GLYCERYL OLEATE , GLYCERYL OLEATE , CETEARETH-30 , BUTYROSPERMUM PARKII (SHEA) BUTTER , DICAPRYLYL ETHER , PHENOXYETHANOL , ETHYLHEXYLGLYCERIN , POLYACRYLATE CROSSPOLYMER-6 , PELARGONIUM ROSEUM LEAF OIL , PARFUM , DISODIUM EDTA , GERANIUM MACRORRHIZUM HERB OIL , ROSA DAMASCENA FLOWER OIL , CITRONELLOL , GERANIOL , EUGENOL , CITRAL , LINALOOL , BUTYLPHENYL METHYLPROPIONAL , ACETYL HEXAMETHYL TETRALIN , LIMONENE .

Допълнителна информация

Тегло 0.250 kg
Нямате профил?

Регистрация

X
AQUA (вода)

Основа на водната фаза и разтворител на хидрофилни (лесно свързващ с водата) вещества.

GLYCERIN

Получен е от мазнини и масла и се използва като овлажнител в козметичните продукти.

COCOS NUCIFERA OIL/ Кокосовото масло

Кокосовото масло има благотворно въздействие върху всички типове кожа. То попива бързо, без да омазнява кожата, и спомага за укрепването на естествената ѝ устойчивост на вредните влияния на средата, като формира върху нея защитен филм. Има широко приложение заради своите хидратиращи, подхранващи и омекотяващи свойства.

DIMETHICONE/ VINYL DIMETHICONE CROSSPOLYMER

силиконови полимери, които се използват продукти грижа за кожата и косата, гримове, дезодоранти и др. Тяхното приложение е като агент за регулиране на вискозитета, стабилизатор на емулсия и др.

CETEARYL ALCOHOL

Ко-емулгиращ ефект, който има за цел да стабилизира пяната (да поддържа емулсията) и е биоразградим.

POTASSIUM OLIVOYL HYDROLYZED OAT PROTEIN

Нов емулгатор, от растителен произход, който съчетан с липидните вериги на маслиново масло. Благодарение на специалния си състав, той може да действа като полифункционален емулгатор с емулгираща способност и омекотяваща способност, защита на кожата, успокояваща и възстановителна способност, не дразни кожата и е биоразградим. В козметиката се използва за формулиране в широка гама от емулсии за грижа за кожата, "напълно естествени", подходящи за чувствителна и деликатна кожа (суха кожа, бебешка кожа, атопични кожи и др.).

GLYCERYL OLEATE

Получава се от масла и мазнини, спомага за образуването и стабилизиране на емулсии и като кондиционер на кожата (омекотява и прави гладка кожата).

GLYCERYL OLEATE

Получава се от масла и мазнини, спомага за образуването и стабилизиране на емулсии и като кондиционер на кожата (омекотява и прави гладка кожата).

CETEARETH-30

ПАВ, емулгатор и с почистващи свойства, разтворител (помага на другите съставки да се разтворят).

BUTYROSPERMUM PARKII (SHEA) BUTTER

Маслото от шеа е богато на наситени и ненаситени мастни киселини. Съдържа витамини A, E и Д. Използва се широко в козметика и медицината в направата на кремове против стареене, бебешки козметични продукти и много други. Известно е с естествения си слънцезащитен фактор. Има подхранващо въздействие върху косата и кожата.

DICAPRYLYL ETHER

От растително масло, което има омекотяващи свойства, емолиент и разтворител в козметиката. Среща се като съставка в грижа за кожата, слънцезащитен крем, анти-ейдж кремове, околоочни кремове и др.

PHENOXYETHANOL

Използва се като консервант в козметичните продукти, също така като стабилизатор в сапуни и парфюми.

ETHYLHEXYLGLYCERIN

Многофункционален овлажнител, също така тя запазва козметичния продукт в търговския и вид.

POLYACRYLATE CROSSPOLYMER-6

е полимер, помага за стабилизацията на козметичната формула и служи като защитава повърхността на кожата.

PELARGONIUM ROSEUM LEAF OIL

сладко миришещо масло, което се използва в продуктите за грижа за кожата за стимулиране на синтеза на колаген, за ароматерапия и за почистващите продукти, също така намира приложение в медицината в продукти за изгаряния, екземи, дерматит и др., антицелулитна козметика, слънцезащитна козметика и др. Подходящ е за почти всички типове кожа и е отличен освежител за кожата и стягащо средство.

 

PARFUM

 

DISODIUM EDTA

В производството може да се използва като консервант, стабилизатор, хелатор, среща се в козметиката и продуктите за лична хигиена тези съставки се използват широко и могат да бъдат намерени в овлажнители, продукти за почистване на кожата, продукти за лична чистота, сапуни за баня, шампоани, балсами и др. Също така се използва  за да се защитят ароматните съединения и да се предотврати гранясването/разваляне.

GERANIUM MACRORRHIZUM HERB OIL

има сладък мирис подобяващ на роза ,намира широко приложение в парфюмерията, ароматерапията и козметиката. В парфюмерията влиза в състава на мъжките парфюми. Козметичните употреби на маслото са за избелващ ефект, пигментирани петна и петна по лицето и кожата. При парфюмерията е отличен фиксатор.

ROSA DAMASCENA FLOWER OIL

Българското розово масло е едно от най-висококачествените етерични масла в света.
Широката му употреба още от древността е познато в козметиката на маслото е подмладяващо, тъй като задейства заздравителните и регенериращи процеси в кожата, омекотяващо или за успокояване на зачервената и склонна към раздразнение кожа, подобрява еластичността. В грижа за косата се използва за подобряване на космените фоликули, блясъка на косата. Помага в борбата с пърхот и др. В ароматерапията се използва за отпускане при стрес и депресия.

CITRONELLOL

е съставка, която се съдържа в някои етерични масла, сладкия му аромат се използва в парфюмерията и козметиката за подобрява аромата на продукта. Съставката трябва да бъде описана в списък за съставки (INCI) от 2005 година, спoред Европейското законoдателство, за осигуряване на защита страдащите от алергии към аромати, ако количеството в продукта има потенциално въздействие върху хората страдащи от алергии.

GERANIOL

е съставка, която се среща в някои етерични масла и се счита за високо ценено масло в козметиката, парфюмерията и ароматерапията. Той е естествен антиоксидант, в козметиката се използва за суха и чувствителна кожа, сладък и хубав аромат подобяващ на роза. Съставката трябва да бъде описана в списък за съставки (INCI) от 2005 година, спoред Европейското законoдателство, за осигуряване на защита страдащите от алергии към аромати, ако количеството в продукта има потенциално въздействие върху хората страдащи от алергии.

EUGENOL

Съставка, която се съдържа в някои етерични масла, в козметиката се използва като ароматна съставка.

CITRAL

Съставка, която се съдържа в някои етерични масла, силна и свежа миризма подобяващ лимонени кори, изпозлва се в парфюмерията и козметиката за подобряване на аромата на продукта. Съставката трябва да бъде описана в списък за съставки (INCI) от 2005 година, според Европейското законодателство, за осигуряване на защита страдащите от алергии към аромати, ако количеството в продукта има потенциално въздействие върху хората страдащи от алергии.

LINALOOL

Може да се срещне в продукти като грижа за косата, хигиенни продукти, перилни препарати, овлажнители, червила и др. Той се използва като ароматно средство. Съставката трябва да бъде описана в списък за съставки (INCI) от 2005 година, спoред Европейското законoдателство, за осигуряване на защита страдащите от алергии към аромати, ако количеството в продукта има потенциално въздействие върху хората страдащи от алергии.

BUTYLPHENYL METHYLPROPIONAL

В козметиката се използва като ароматна съставка в продуктите за лична хигиена, лосиони след баня, продукти за вана, почистващи продукти, продукти за грижа за косата, овлажнители, парфюми, шампоани и продукти за грижа за кожата.

ACETYL HEXAMETHYL TETRALIN

Ароматна съставка, използвана в парфюмерията.

LIMONENE

Има свеж и сладък цитрусов мирис. Това е естествено вещество, намиращо се в много цитрусови плодове. В козметиката се използва като ароматна съставка при формулирането на продукти за баня, почистващи продукти, продукти за коса, шампоани, разкрасяващи продукти, овлажнители, парфюми и др. Съставката трябва да бъде описана в списък за съставки (INCI) от 2005 година, според Европейското законодателство, за осигуряване на защита страдащите от алергии към аромати, ако количеството в продукта има потенциално въздействие върху хората страдащи от алергии.