Следвайте ни:
Image Alt

Shop

грижа за тяло

Хидратиращ Душ гел с розово абсолю-250 мл

и масло от маслодайна роза

  • Прави кожата мека и бляскава
  • Добре тонизира и балансира влагата на кожата
  • Придава свеж и прекрасен аромат на кожата
  • Подходящ за всеки тип кожа

8.99лв. 5.84лв.

Код: 39 Категория: Етикет:

Описание

          Прави кожата мека и бляскава

  • Добре тонизира и балансира влагата на кожата
  • Придава свеж и прекрасен аромат на кожата
  • Подходящ за всеки тип кожа

Уникална комбинация от българско розово масло , масло  Розово абсолю и мек  богат пенител без да дразни и изсушава кожата изграден от липидните вериги на маслиновото и кокосовото масло с овесените аминокиселини и фруктови захари с ефективни измиващи свойства. , които придават на кожата силно омекотяващи, подхранващи и хидратиращи свойства.Премахва всички замърсявания, неприятна миризма.Вашата кожа ще бъде добре почистена освежена и тонизирана .

Активни съставки:
Розово абсолю
Розовото абсолю се получава чрез екстракция на розов конкрет с етилов алкохол. Притежава силен хидратиращ ефект.
Българско розово масло

От потомството на Rosa Damascena е излъчена Казанлъшката роза. Тя заема почти 100 % от площта на маслодайната роза в България. Казанлъшката роза се отглежда заради цветовете, които съдържат етерични масла с много сложен състав, танини, восък, захари и др. Според начина на извличане от розовите цветове се получават розово масло, розов конкрет, розово абсолю и розова вода. 1 кг. розово масло се получава от около 2000 – 3000 кг. цвят. Розовото масло се добива от венчелистчетата на роза чрез водна пара, която бавно преминава през специални дестилатори. Розовото масло съдържа много вещества, които имат лечебни свойства. То влияе добре при хронични алергии (особено на дихателната система), предпазва от образуване на камъни в жлъчката,помага при увреждания на черния дроб. Основните ползи на розовото масло, използвани и търсени в козметологията е, че то изглажда бръчките, като стимулира синтеза на колаген, тонизира и успокоява възпалена кожа, намалява белези и стрии. Особено се препоръчва при суха и чувствителна кожа. Розовият конкрет се получава чрез екстракция без нагряване на свежи листенца с последващо отстраняване на екстрагента ( разтворителя ). Розовият конкрет представлява восъкоподобна маса с много сложен състав с аромат на роза. Той притежава антисептично, противоревматично, бактерицидно и заздравяващо раните действие и в същото време се характеризира с ниска токсичност. Може да се използва даже и при грижа за детската кожа. Той действа подмладяващо, регенериращо, тонизиращо върху кожата, повишава еластичността и стегнатостта и, нормализира работа на мастните и потни жлези. Розовата вода е използвана за освежаване на лицето от пeрсийските и арабски жени още през IX – X век и е много популярна и до днес. Получава се при дестилацията на Роза Дамасцена. Притежава възхитителен аромат на свежооткъснат розов цвят. Розовата вода допринася не само за аромата на козметичните средства, но и успокоява, тонизира, подобрява цвета на лицето и поддържа водния баланс на кожата. Допринася за еластичността и укрепване на кожните капиляри, предотвратява появата на бръчки.

Начин на употреба: Нанесете с нежни масажни движения върху влажно тяло.

СЪСТАВ:
AQUA , SODIUM LAURETH SULFATE , SODIUM COCOAMPHOACETATE , COCO-GLUCOSIDE , COCO-GLUCOSIDE , SODIUM OLIVOYL/ COCOYL AMINOACIDS FRUCTOSIDE , PELARGONIUM ROSEUM LEAF OIL , PARFUM , C12-13 ALKYL LACTATE , DISODIUM EDTA , GUAR HYDROXYPROPYLTRIMONIUM CHLORIDE , GERANIUM MACRORRHIZUM HERB OIL , ROSA DAMASCENA FLOWER OIL , METHYLCHLOROISOTHIAZOLINONE & METHYLISOTHIAZOLINONE , CITRONELLOL , CITRAL , GERANIOL , BUTYLPHENYL METHYLPROPIONAL .

Допълнителна информация

Тегло 0.250 kg
Нямате профил?

Регистрация

X
AQUA (вода)

Основа на водната фаза и разтворител на хидрофилни (лесно свързващ с водата) вещества.

SODIUM LAURETH SULFATE

Натриев лаурет сулфат е ПАВ (Повърхностно активно вещество) и има миещи, разпенващи свойства. Намира се широко в различни козметични продукти, неговата цел е да премахнат замърсяванията от кожата и косата, също така има приложение и в производство на миещи и перилни препарата.

SODIUM COCOAMPHOACETATE

Амфотерен (проявява киселинен и основен характер) ПАВ (Повърхностно активно вещество), получено на основата на мастни киселини от кокосово масло. Основните свойства са да подобрява разпенващата способност, има меко почистващо действие в меки и не дразнещи шампоани за деца и възрастни, създава приятен сетивен опит.

COCO-GLUCOSIDE

Естествен сърфактант. Изключително мек и е един най-нежните добре почистващи агенти, много добра разпенващи свойства, биоразградим, също така той е походящ за почистването на чувствителна кожа, а в продуктите на грижа за косата омекотява структурата на косъма и позволява лесно разресване.

COCO-GLUCOSIDE

Естествен сърфактант. Изключително мек и е един най-нежните добре почистващи агенти, много добра разпенващи свойства, биоразградим, също така той е походящ за почистването на чувствителна кожа, а в продуктите на грижа за косата омекотява структурата на косъма и позволява лесно разресване.

SODIUM OLIVOYL/ COCOYL AMINOACIDS FRUCTOSIDE

силно пенещи повърхностно активни вещества, получени от плодова захар, от кокосово масло и зехтин и частичната натриева сол - напълно естествена, напълно екологично чисти.

PELARGONIUM ROSEUM LEAF OIL

сладко миришещо масло, което се използва в продуктите за грижа за кожата за стимулиране на синтеза на колаген, за ароматерапия и за почистващите продукти, също така намира приложение в медицината в продукти за изгаряния, екземи, дерматит и др., антицелулитна козметика, слънцезащитна козметика и др. Подходящ е за почти всички типове кожа и е отличен освежител за кожата и стягащо средство.

 

PARFUM

 

C12-13 ALKYL LACTATE

Многофункционален агент, едни от тях е като овлажняващ ефект, анти-дразнещи свойства и може да се използва в широка гама продукти за лична хигиена и др. Този продукт е лек агент за намаляване на миризмата, който позволява да има участие във формулировката на дезодоранти, в анти-пърхот формулировките намаляват дразненето и сърбежа, имат ефект на кондициониране на косата.

DISODIUM EDTA

В производството може да се използва като консервант, стабилизатор, хелатор, среща се в козметиката и продуктите за лична хигиена тези съставки се използват широко и могат да бъдат намерени в овлажнители, продукти за почистване на кожата, продукти за лична чистота, сапуни за баня, шампоани, балсами и др. Също така се използва  за да се защитят ароматните съединения и да се предотврати гранясването/разваляне.

GUAR HYDROXYPROPYLTRIMONIUM CHLORIDE

Получен е от бобови растения, универсално използваем полимер в шампоани и агенти за последваща обработка на косата с висока кондиционираща способност.

GERANIUM MACRORRHIZUM HERB OIL

има сладък мирис подобяващ на роза ,намира широко приложение в парфюмерията, ароматерапията и козметиката. В парфюмерията влиза в състава на мъжките парфюми. Козметичните употреби на маслото са за избелващ ефект, пигментирани петна и петна по лицето и кожата. При парфюмерията е отличен фиксатор.

ROSA DAMASCENA FLOWER OIL

Българското розово масло е едно от най-висококачествените етерични масла в света.
Широката му употреба още от древността е познато в козметиката на маслото е подмладяващо, тъй като задейства заздравителните и регенериращи процеси в кожата, омекотяващо или за успокояване на зачервената и склонна към раздразнение кожа, подобрява еластичността. В грижа за косата се използва за подобряване на космените фоликули, блясъка на косата. Помага в борбата с пърхот и др. В ароматерапията се използва за отпускане при стрес и депресия.

METHYLCHLOROISOTHIAZOLINONE & METHYLISOTHIAZOLINONE

са широко използвани консерванти, които са течни козметични продукти и продукти за лична хигиена.  И двата консерванта инхибират (подтискат) растежа на бактериите в козметичните продукти.

 

CITRONELLOL

е съставка, която се съдържа в някои етерични масла, сладкия му аромат се използва в парфюмерията и козметиката за подобрява аромата на продукта. Съставката трябва да бъде описана в списък за съставки (INCI) от 2005 година, спoред Европейското законoдателство, за осигуряване на защита страдащите от алергии към аромати, ако количеството в продукта има потенциално въздействие върху хората страдащи от алергии.

CITRAL

Съставка, която се съдържа в някои етерични масла, силна и свежа миризма подобяващ лимонени кори, изпозлва се в парфюмерията и козметиката за подобряване на аромата на продукта. Съставката трябва да бъде описана в списък за съставки (INCI) от 2005 година, според Европейското законодателство, за осигуряване на защита страдащите от алергии към аромати, ако количеството в продукта има потенциално въздействие върху хората страдащи от алергии.

GERANIOL

е съставка, която се среща в някои етерични масла и се счита за високо ценено масло в козметиката, парфюмерията и ароматерапията. Той е естествен антиоксидант, в козметиката се използва за суха и чувствителна кожа, сладък и хубав аромат подобяващ на роза. Съставката трябва да бъде описана в списък за съставки (INCI) от 2005 година, спoред Европейското законoдателство, за осигуряване на защита страдащите от алергии към аромати, ако количеството в продукта има потенциално въздействие върху хората страдащи от алергии.

BUTYLPHENYL METHYLPROPIONAL

В козметиката се използва като ароматна съставка в продуктите за лична хигиена, лосиони след баня, продукти за вана, почистващи продукти, продукти за грижа за косата, овлажнители, парфюми, шампоани и продукти за грижа за кожата.