Следвайте ни:
Image Alt

Shop

грижа за тяло

Тонизиращ и Успокояващ Душ гел с масло от маслина и масло от маточина-250 мл

  • Хидратира и тонизира кожата
  • Придава мекота на кожата
  • Защитава и подхранва кожата
  • Подходящ за всеки тип кожа

8.99лв. 5.84лв.

Код: 41 Категория: Етикет:

Описание

          Хидратира и тонизира кожата

  • Придава мекота на кожата
  • Защитава и подхранва кожата
  • Подходящ за всеки тип кожа

Нов иновативен, мек, богат пенител без да дразни и изсушава кожата. Изграден от липидните вериги на маслиновото и кокосовото масло с овесените аминокиселини и фруктови захари с ефективни измиващи свойства. В комбинация с маслата маточина, ветивер и лимон освежава , хидратира , тонизира. Премахва всички замърсявания, неприятна миризма  от кожата .Поддържа свежия вид на тялото.

Активни съставки:

Маточина (Melissa officinalis)
Съдържа етерично масло, богато на цитрал, цитронелол, гераниол, тритерпенови киселини, дъбилни вещества и захари. В състава ѝ влизат още витамин С, керотин, органични киселини и флавоноиди. Благодарение на тези вещества, екстрактът от маточина притежава противовъзпалителни и противомикробни свойства и способност да противодейства на гъбични и бактериални инфекции.

Етерично масло от лимон: ефективно неутрализира бактериите, причиняващи неприятна миризма;

Масло от ветивер

Прави кожата еластична, гладка и свежа, възстановява суха и застаряваща кожа, намалява разширените пори.

Начин на употреба: Нанесете с нежни масажни движения върху влажно тяло.

СЪСТАВ:
AQUA , SODIUM LAURETH SULFATE , SODIUM COCOAMPHOACETATE , COCAMIDOPROPYL BETAINE , SODIUM OLIVOYL/ COCOYL AMINOACIDS FRUCTOSIDE , COCO-GLUCOSIDE , LAURYL GLUCOSIDE , GUAR HYDROXYPROPYLTRIMONIUM CHLORIDE , PARFUM , C12-13 ALKYL LACTATE , DISODIUM EDTA , MELISSA OFFICINALIS LEAF OIL , CITRUS LIMON PEEL OIL , METHYLCHLOROISOTHIAZOLINONE & METHYLISOTHIAZOLINONE , VETIVERIA ZIZANOIDES ROOT OIL , CITRAL . LINALOOL , LIMONENE , HEXYL CINNAMAL .

Допълнителна информация

Тегло 0.299 kg
Нямате профил?

Регистрация

X
AQUA (вода)

Основа на водната фаза и разтворител на хидрофилни (лесно свързващ с водата) вещества.

SODIUM LAURETH SULFATE

Натриев лаурет сулфат е ПАВ (Повърхностно активно вещество) и има миещи, разпенващи свойства. Намира се широко в различни козметични продукти, неговата цел е да премахнат замърсяванията от кожата и косата, също така има приложение и в производство на миещи и перилни препарата.

SODIUM COCOAMPHOACETATE

Амфотерен (проявява киселинен и основен характер) ПАВ (Повърхностно активно вещество), получено на основата на мастни киселини от кокосово масло. Основните свойства са да подобрява разпенващата способност, има меко почистващо действие в меки и не дразнещи шампоани за деца и възрастни, създава приятен сетивен опит.

COCAMIDOPROPYL BETAINE

Кокамидопропил Бетаинът е ПАВ получен от кокосово масло и по-точно от неговите мастни киселини. В козметиката се използва за почистване на косата и кожата, служи като сгъстител и подобрява разпенването.

 

SODIUM OLIVOYL/ COCOYL AMINOACIDS FRUCTOSIDE

силно пенещи повърхностно активни вещества, получени от плодова захар, от кокосово масло и зехтин и частичната натриева сол - напълно естествена, напълно екологично чисти.

COCO-GLUCOSIDE

Естествен сърфактант. Изключително мек и е един най-нежните добре почистващи агенти, много добра разпенващи свойства, биоразградим, също така той е походящ за почистването на чувствителна кожа, а в продуктите на грижа за косата омекотява структурата на косъма и позволява лесно разресване.

LAURYL GLUCOSIDE

получена от кокосово масло, по-точно от неговите мастни киселини. В козметиката се използва много този сърфактант, съдържа меки ПАВ, които не дразнят кожата, биоразградим, приложанието му е като почистващ агент.

 

GUAR HYDROXYPROPYLTRIMONIUM CHLORIDE

Получен е от бобови растения, универсално използваем полимер в шампоани и агенти за последваща обработка на косата с висока кондиционираща способност.

PARFUM

 

C12-13 ALKYL LACTATE

Многофункционален агент, едни от тях е като овлажняващ ефект, анти-дразнещи свойства и може да се използва в широка гама продукти за лична хигиена и др. Този продукт е лек агент за намаляване на миризмата, който позволява да има участие във формулировката на дезодоранти, в анти-пърхот формулировките намаляват дразненето и сърбежа, имат ефект на кондициониране на косата.

DISODIUM EDTA

В производството може да се използва като консервант, стабилизатор, хелатор, среща се в козметиката и продуктите за лична хигиена тези съставки се използват широко и могат да бъдат намерени в овлажнители, продукти за почистване на кожата, продукти за лична чистота, сапуни за баня, шампоани, балсами и др. Също така се използва  за да се защитят ароматните съединения и да се предотврати гранясването/разваляне.

MELISSA OFFICINALIS LEAF OIL/ Macлoтo oт мaтoчинa

Придава мекота, блясък, използва се в козметиката за мазна коса и чувствителен скалп както и за мазна и проблемна кожа, а в ароматерапията се използва за успокояване нервите и помага много в борбата c депресията. Неговият седативен ефект e много добре изследван. То помага в случаите на истерия и пaниĸa, при гадене, повръщане и др.

CITRUS LIMON PEEL OIL/ Масло от лимон

В козметиката се използва в продуктите за кожа, коса, в препарати, разкрасяващи продукти и др. Лимонът се счита, че помага за застаряваща кожа и загрубяла суха кожа, помага в борбата с целулит, акне и мазна кожа. Придава блясък на косъма и я подхранва. Използва се и за ароматизиране.

METHYLCHLOROISOTHIAZOLINONE & METHYLISOTHIAZOLINONE

са широко използвани консерванти, които са течни козметични продукти и продукти за лична хигиена.  И двата консерванта инхибират (подтискат) растежа на бактериите в козметичните продукти.

 

VETIVERIA ZIZANOIDES ROOT OIL/ Macлoтo oт вeтивep

В козметика се използва за овлажняващи продукти, с подхранващи свойства. В ароматерапията дeйcтвa ycпoĸoитeлнo и пoмaгa дa ce ocвoбoдим oт гняв, paздpaзнитeлнocт, тревожност, депресия. Има релаксиращо и тонизиращо действие.

 

CITRAL

Съставка, която се съдържа в някои етерични масла, силна и свежа миризма подобяващ лимонени кори, изпозлва се в парфюмерията и козметиката за подобряване на аромата на продукта. Съставката трябва да бъде описана в списък за съставки (INCI) от 2005 година, според Европейското законодателство, за осигуряване на защита страдащите от алергии към аромати, ако количеството в продукта има потенциално въздействие върху хората страдащи от алергии.

LINALOOL

Може да се срещне в продукти като грижа за косата, хигиенни продукти, перилни препарати, овлажнители, червила и др. Той се използва като ароматно средство. Съставката трябва да бъде описана в списък за съставки (INCI) от 2005 година, спoред Европейското законoдателство, за осигуряване на защита страдащите от алергии към аромати, ако количеството в продукта има потенциално въздействие върху хората страдащи от алергии.

LIMONENE

Има свеж и сладък цитрусов мирис. Това е естествено вещество, намиращо се в много цитрусови плодове. В козметиката се използва като ароматна съставка при формулирането на продукти за баня, почистващи продукти, продукти за коса, шампоани, разкрасяващи продукти, овлажнители, парфюми и др. Съставката трябва да бъде описана в списък за съставки (INCI) от 2005 година, според Европейското законодателство, за осигуряване на защита страдащите от алергии към аромати, ако количеството в продукта има потенциално въздействие върху хората страдащи от алергии.

 

HEXYL CINNAMAL

Естествена съставка, получена от маслото на лайка, използвана в парфюмите и козметични продукти като ароматизираща добавка